10 Χρόνια Ελληνικός Κόσμος

Εορτασμός των 10 χρόνων του «Ελληνικού Κόσμου»
και έναρξη λειτουργίας του «Θέατρον», του νέου κτηρίου του ΕΚ.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού γιόρτασε τα 10 χρόνια του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και την έναρξη λειτουργίας του «Θέατρον» με δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και στις 21 Μαρτίου 2008.

Την εκδήλωση της 20ής Μαρτίου χαιρέτισε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας,
ενώ την εκδήλωση της 21ης Μαρτίου τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης κύριος Χρήστος Φώλιας.

Η αυλαία του «Θεάτρου» άνοιξε με μία ξεχωριστή παράσταση-παρουσίαση, που δημιουργήθηκε ειδικά για τον εορτασμό των 10 χρόνων του «Ελληνικού Κόσμου», σκηνοθετημένη από το Γιάννη Κακλέα. Με ένα μοναδικό υπερθέαμα μουσικής, εικόνας και ήχου και με τη συμμετοχή περισσότερων από σαράντα ηθοποιών, χορευτών και μουσικών, ο Γιάννης Κακλέας αναπαράστησε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του «Ελληνικού Κόσμου».

Η παράσταση κορυφώθηκε με ένα εντυπωσιακό φινάλε από τη μεγάλη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, η οποία μέσα από τρία τραγούδια («Σ'το 'πα και σ'το ξαναλέω», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Οδός Αριστοτέλους»), ειδικά επιλεγμένα για την παράσταση, απεικόνισε την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Πλαισιωμένη από όλους τους ηθοποιούς και με τη συνοδεία ενός μόνο οργάνου για κάθε τραγούδι δημιούργησε μοναδική συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην εκδήλωση.

Δεκάδες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό χώρο
τίμησαν με την παρουσία τους τις δύο βραδιές-ορόσημο για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.